当前位置: 首页 > >

配套K12江西省高安中学2017-2018学年高一英语下学期期末考试试题(实验班,含解析)

发布时间:

小学+初中+高中+努力=大学
江西省高安中学 2017-2018 学年高一英语下学期期末考试试题(实验
班,含解析)
第一部分 听力部分(共两节,满分 30 分) 第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。 1. 音频 What are the speakers going to do tonight? A. Go to the park. B. Watch a movie. C. Stay at home. 【答案】B 【解析】 【分析】 此题为听力题,解析略。 【详解】此题为听力题,解析略。 2. 音频 Who is ill? A. The man. B. The woman. C. The man’s wife. 【答案】C 【解析】 【分析】 此题为听力题,解析略。 【详解】此题为听力题,解析略。 3. 音频 What is the man? A. A student. B. A teacher. C. A host. 【答案】A 【解析】 【分析】 此题为听力题,解析略。 【详解】此题为听力题,解析略。 4. 音频 Where does this conversation take place?
小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
A. In the office. B. In the hospital. C. At the barber’s. 【答案】C 【解析】 【分析】 此题为听力题,解析略。 【详解】此题为听力题,解析略。 5. 音频 How would the woman like her steak? A. Rare. B. Medium. C. Well-done. 【答案】B 【解析】 【分析】 此题为听力题,解析略。 【详解】此题为听力题,解析略。 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 6. How will the man go to Hongkong? A. By train. B. By air. C. By bus. 7. When will the man arrive in Hongkong? A. At 4:00pm. B. At 4:25 pm. C. At 6:25 pm. 【答案】6. B 7. C 【解析】 此题为听力题,解析略。 【6 题详解】 此题为听力题,解析略。 【7 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
8. Where does the man want to go? A. The post office. B. The shop. C. The bank. 9. What’s the date today? A. Match31. B. April 1. C. April 2. 10. What is the man’s wife’s nationality? A. Chinese. B. American. C. Canadian. 【答案】8. C 9. B 10. A 【解析】 此题为听力题,解析略。 【8 题详解】 此题为听力题,解析略。 【9 题详解】 此题为听力题,解析略。 【10 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 11. Why does the man want to speak to Ms Collins? A. To talk about his accommodation situation. B. To talk about his department. C. To ask for leave. 12. What is Ms Collins doing most probably? A. Making a call. B. Having lunch. C. Having a meeting. 13. What will Ms Collins do before 6 pm.? A. Meet the man. B. Call the man back. C. Go out with the woman. 【答案】11. A 12. B 13. B 【解析】 此题为听力题,解析略。 【11 题详解】 此题为听力题,解析略。 【12 题详解】 此题为听力题,解析略。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
【13 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段较长对话,回答以下小题。 音频 14. How did the woman come here? A. By taxi. B. On foot. C. By bus. 15. Why did the woman get off work so late? A. She dealt with some letters. B. She sent some e-mails. C. She prepared some flies for her boss. 16. What are the speakers going to do next? A. Have dinner. B. Watch a movie. C. Attend a party. 【答案】14. C 15. A 16. A 【解析】 此题为听力题,解析略。 【14 题详解】 此题为听力题,解析略。 【15 题详解】 此题为听力题,解析略。 【16 题详解】 此题为听力题,解析略。 听下面一段独白,回答以下小题。 音频 17. When did the speaker meet the rest of his group members? A. On Friday evening. B. On Saturday morning. C. On Saturday afternoon,. 18. What is the relationship between Carole and Lynn? A. Classmates. B. Friends. C. Sisters. 19. What did the speaker think of this weekend? A. Exciting. B. Boring. C. Unpleasant. 20. What does the speaker mainly talk about? A. Outdoor sports at the Activity Center. B. His experience at the Activity Center. C. How to go rock-climbing and caving. 【答案】17. B 18. C 19. A 20. B 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
【解析】 此题为听力题,解析略。 【17 题详解】 此题为听力题,解析略。 【18 题详解】 此题为听力题,解析略。 【19 题详解】 此题为听力题,解析略。 【20 题详解】 此题为听力题,解析略。 第二部分阅读理解(共两节,满分 40 分) 第一节(共 15 小题;每小题 2 分,满分 30 分) 阅读下列短文,从每题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该 项涂黑。
A We’re Hiring Shift Workers For Our Production Plant Looking for a career with a company that values its employees, and promotes from within? Then Black Cat Blades is the company for you! Cutting Operators CNC Operators Heat Treat Operators Full training provided, starting at $14.50 per hour, with the potential to move to $18.16 in one year. We also require a Skilled Welder (焊接工),to work 12-hour rotating shifts (轮 班) in our cutting Department. The successful candidate must be a registered journeyman(熟练工人) within the Province of Alberta or a Red Seal. We offer a great benefit package, including health, dental and RRSP’s. Numerous motivations: Profit Sharing, Pay for Years of Service, Fitness Program Allowance, and fun social events for you and your family. Apply in person, and we’ll take you on a tour of our Production equipment or 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
forward your personal information by fax or e-mail. Black Cat Blades Ltd. HR blackcatblades.com 5604-59 St., Edmonton, AB T6B 3C3 Fax: (780) 465-9595
21. What is the most attractive about the company? . A. Charged training. B. Desirable welfare. C. Working time. D. Free travelling. 22. Who can be admitted as a skilled welder? A. An experienced operator. B. A person without a Red Seal. C. A registered journeyman in Alberta. D. A clerk from Black Cat Blades. 23. How many kinds of work does the company offer? A. Three. B. Four. C. Five. D. Six. 【答案】21. B 22. C 23. B 【解析】 本文是一篇广告布告类短文阅读。文章主要是 Black Cat Blades 公司招聘轮班工人的广告, 内容包括招聘的工种、薪酬和福利等信息。 【21 题详解】 细节理解题。根据文章中 We offer a great benefit package, including health, dental and RRSP’s. Numerous motivations: Profit Sharing, Pay for Years of Service, Fitness Program Allowance, and fun social events for you and your family.可知,公司最吸引 人的地方是为员工提供了良好的福利。故选 B。 【22 题详解】 细节理解题。根据文章中 The successful candidate must be a registered journeyman(熟 练工人) within the Province of Alberta or a Red Seal.可知,熟练的焊工必须在 Alberta 省或 a Red Seal 这两个地区的。故选 C。 【23 题详解】 细节理解题。根据文章内容可知,公司一共提供了 Cutting Operators、CNC Operators、Heat Treat Operators 和 Skilled Welder 四类工作。故选 B。
B 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
If you go into the forest with friends, stay with them. If you don’t, you may get lost. If you get lost, this is what you should do. Sit down and stay where you are. Don’t try to find your friends—let them find you. You can help them find you by staying in one place. There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle(吹口哨) three times. Stop. Then shout or whistle three times again. Any signal given three times is a call for help.
Keep up shouting or whistling. Always three times together. When people hear you, they will know that you are not just making a noise for fun. They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.
If you don’t think that you will get help before night comes, try to make a little house with branches(树枝). Make yourself a bed with leaves and grass.
When you need some water, you have to leave your little branch house to look for it. Don’t just walk away. Pick off small branches and drop them as you walk in order to go back again easily. When you are lost, the most important thing to do is to stay in one place. 24. If you get lost in the forest, you should _________. A. try to find your friends in no time B. stay in one place and give signals C. walk around the forest D. shout as loudly as possible 25. Which signal is a call for help? A. Crying twice. B. Shouting or whistling three times together. C. Shouting here and there. D. Whistling everywhere in the forest 26. When you hear two shouts or two whistles, you know that _________. A. someone needs your help B. something terrible will happen C. people will come to help you D. someone is afraid of an animal 27. The main idea of the passage is _________. A. how to travel in the forest B. how to spend the night in the forest C. what you should do if you are lost in the forest D. what you should do if you want to get some water 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
【答案】24. B 25. B 26. C 27. C 【解析】 【分析】 本文为说明文,文章主要介绍了在森林里迷路该怎么办。 【24 题详解】 细节理解题。根据文章首段第二句 If you don’t, you may get lost. Sit down and stay where you are. 和最后一句 Any signal given three times is a help.可知迷路了要呆在原处, 并发出求救信号,所以选 B。 【25 题详解】 细节理解题。根据第一段中 There is another way to help your friends or other people to find you. You can shout or whistle three times. Stop for a while. Then shout or whistle three times again.可知三次喊叫和口哨声是求救的信号,所以选 B。 【26 题详解】 细节理解题。根据第二段中 They will let you know that they have heard your signal. They will give you two shouts or two whistles. When a signal is given twice, it is an answer to a call for help.可知当听到两声喊叫或口哨表明有人要来救你了,所以选 C。 【27 题详解】 主旨大意题。根据文章第一段 If you don’t, you may get lost. If you get lost, this is what you should do.,再结合其余段落内容可知本文主要介绍了在森林里迷路我们应该怎么 做,所以 C 符合题意。 【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文 内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同 的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或 间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和 意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言 转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系, 即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意 理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系 需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。 属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
“三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项 符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据 动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 此题的前三小题都是细节理解题,其中第 1 为一一对应型,只要找到文章第一段的第二句 If you don’t, you may get lost. Sit down and stay where you are. 和最后一句 Any signal given three times is a help.(迷路了要呆在原处,并发出求救信号,)就能轻松得出答案。
C Natalie Doan,14, has always felt lucky to live in Rockaway, New York. Living just a few blocks from the beach, Natalie can see the ocean and hear the wave from her house. "It's the ocean that makes Rockaway so special," she says. On October 29, 2012, that ocean turned fierce. That night, Hurricane Sandy attacked the East Coast, and Rockaway was hit especially hard. Fortunately, Natalie' s family escaped to Brooklyn shortly before the city's bridge closed. When they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins. Many of Natalie's friends had lost their homes and were living far away. All around her, people were suffering, especially the elderly. Natalie's school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn. In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie. Volunteers came with carloads of donated clothing and toys. Neighbors devoted their spare time to helping others rebuild. Teenagers climbed dozens of flights of stairs to deliver water and food to elderly people trapped in powerless high-rise buildings. " My mom tells me that I can't control what happens to me," Natalie says. " But I can always choose how I deal with it. " Natalie' s choice was to help. She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help. Natalie posted introduction about a boy named Patrick, who lost his baseball card collecting when his house burned down. Within days, Patrick' s collection was replaced. In the coming months, her website page helped lots of kids: Christopher, who received a new basketball; Charlie, who got a new keyboard.Natalie also worked with other organizations to bring much-need 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
supplies to Rockaway. Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.
Today, the scars of destruction are still seen in Rockaway, but hope is in the air. The streets are clear, and many homes have been rebuilt. "I can' t imagine living anywhere but Rockaway," Natalie declares. "My neighborhood will be back, even stronger than before. " 28. When Natalie returned to Rockaway after the hurricane, she found A. some friends had lost their lives B. her neighborhood was destroyed C. her school had moved to Brooklyn D. the elderly were free from suffering 29. According to paragraph 4,who inspired Natalie most? A. The people helping Rockaway rebuild. B. The people trapped in high-rise building. C. The volunteers donating money to survivors. D. Local teenagers bringing clothing to elderly people. 30. How did Natalie help the survivors? A. She gave her toys to the kids. B. She took care of younger children. C. She called on the White House to help. D. She built an information sharing platform. 31. What does the story intend to tell us? A. Little people can make a big difference. B. A friend in need is a friend indeed. C. East or west, home is best. D. Technology is power. 【答案】28. B 29. A 30. D 31. A 【解析】 Natalie 是一个 14 岁的孩子,她生活的地方 Brooklyn 遭到了飓风桑迪的袭击,受灾严重。看 到人们在帮助家乡重建,Natalie 也加入进去,Natalie 创建网站来分享求助信息,帮助捐赠 者找到需要的受助者。Natalie 的行为得到了社会的认可和表扬。 【28 题详解】 段落大意题。A 项文章未提及;根据第三段“Natalie’s school was so damaged that she had to temporarily attend a school in Brooklyn”可知学校没有搬走,而是暂时去 Brooklyn 上学,排除 C;根据“people were suffering, especially the elderly”排除 D;根据“When 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
they returned to Rockaway the next day, they found their neighborhood in ruins.” 可知他们的街区被飓风毁了,故选 B。 【29 题详解】 细节理解题。根据第四段“In the following few days, the men and women helping Rockaway recover inspired Natalie.”可知,那些帮助 Rockaway 恢复重建的人给了 Natalie 鼓舞, 故选 A。 【30 题详解】 细节理解题。根据倒数第三段“She created a website page matching survivors in need with donors who wanted to help.”可知,Natalie 创建了一个网站来分享和匹配求助信息 和捐赠信息,故选 D。 【31 题详解】 写作意图题。根据倒数第二段“Her efforts made her a famous person. Last April, she was invited to the White House and honored as a Hurricane Sandy Champion of Change.” 可知,Natalie 的助人行为得到了社会的认可和赞扬,说明小人物也可以有大作为,故选 A。 考点:人物故事类短文阅读。 【名师点睛】故事类文章是高考阅读理解常选材料之一。这类文章常通过叙述突出人物性格 特征或讲述个人经历与感悟,以及逸闻趣事。文章的要素有时间、地点、人物、事件等。有 些是按事件发展的经过为主线叙述的,在叙述的过程中有详有略;有些是按时间的顺序叙述 的,有顺叙、倒叙等。 解题技巧: 1、高考选用的此类文章常常为幽默类或情感类故事,其目的或阐明某种观点,或抨击某种陋 *,或赞扬某种品德,所以要关注作者表达的个人感悟,提出的个人意见,或故事中出其不 意的变化,而这些往往体现文章中心或写作意图,属于必考点。如本题中的第 62 题:通过 Natalie 帮助他人的行为告诉读者小人物也可以有大作为这一道理。 2、该类文章语言流畅、有趣,命题往往从故事的情节、人物或事件之间的关系、作者的意图 和态度、故事的前因和后果等方面入手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力。这 类文章同学们常有文章易懂,题目不易做的感觉。要注意培养自己快速阅读的*惯。切不可 在个别难懂的词句上停留太久,耽误时间。 3、对整篇短文内容有了一定的了解后,要马上看短文后的问题,带着问题去选择或判断答案。 要确定所需查找的信息范围,并注意所查找信息的特点。例如:如果问题或选项涉及到人名、 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
地名,就应该找首字母大写的单词;如果问题或选项涉及时间、日期、数字,就应该寻找具 体的数据。
D “Long time no see” is a very interesting sentence. When I first read this sentence from an American friend’s email, I laughed. I thought it was a perfect example of Chinglish. Obviously, it is a word-by-word literal translation of the Chinese greetings with a ruled English grammar and structure! Later on, my friend told me that it is a standard American greeting. I was too surprised to believe her. Her words could not convince me at all. So I did a research on google.com. To my surprise, there are over 60 thousand web pages containing “Long time no see.” This sentence has been widely used in emails, letters, newspapers, movies, books, or any other possible places. Though it is sort of informal, it is part of the language that Americans use daily. Ironically, if you type this phrase in Microsoft Word, the software will tell you that the grammar needs to be corrected. Nobody knows the origin of this Chinglish sentence. Some people believe that it came from Charlie Chan’s movies. In the 1930s, Hollywood moviemakers successfully created a world wide famous Chinese detective named “Charlie Chan” on wide screens. Detective Chan likes to teach Americans some Chinese wisdom by quoting Confucius. “Long time no see” was his trademark. Soon after Charlie Chan, “Long time no see” became a popular phrase in the real world with thanks to the popularity of these movies. Some scholars refer to America as a huge pot of stew. All kinds of culture are mixed in the stew together, and they change the color and taste of each other. American Chinese, though a minority ethnic(少数民族的成员) group in the United States, is also contributing some changes to the stew! Language is usually the first thing to be influenced in the mixed stew. You can have some other examples than adoptions(采用)from Chinese, such as pizza from Italian, susi from Japanese, and déjà vu from French etc. There is a long list! Americans do not just simply borrow something from others. They will modify it and make it their own, so you would not be surprised to find a tofu and peanut butter 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
hamburger in a restaurant, or to buy a bottle of iced Chinese green tea with honey in a grocery store. Since Americans appreciate Chinese culture more and more nowadays, I believe more Chinese words will become American English in the future. In this way the American stew keeps adding richness and flavor. 32. The writer himself felt surprised at ______. A. the Chinglish expression “Long time no see” B. so many literal translation of the expressions used in America C. “Long time no see” used as standard American English D. finding out Americans use the expression every day 33. The word “stew” in the 4th paragraph probably means ______. A. Confucius’ words B. mixture culture C. a kind of cooked dish D. American changing cultures 34. According to the passage, it can be inferred that ______. A. detectives translate the phrase “Long time no see” B. cultures can be changed in the huge pot of stew C. the huge pot of stew greatly affects all kinds of languages D. Hollywood made “Long time no see” popular 35. According to the passage, which of the following statements is NOT TRUE? A. Informal language sometimes doesn’t go with grammar and structure. B. “Long time no see” has been used daily in America. C. Languages are always ruled by grammar and structure. D. There are four languages mentioned to be adopted in the American stew. 【答案】32. C 33. B 34. D 35. C 【解析】 【分析】 本文从“Long time no see”这句话引发讨论,美国英语一直从不同文化中吸取营养。 【32 题详解】 细节理解题。从第二段的句子:Later on, my friend told me that it is a standard American greeting. I was too thrilled to believe her.可知作者很惊讶。选 C。 【33 题详解】 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
词义猜测题。单词出自:All kinds of culture are mixed in the stew together,可知这 个单词是混合的文化。选 B。 【34 题详解】 推理判断题。从第三段的句子:Soon after Charlie Chan, “Long time no see” became a popular phrase in the real world with thanks to the popularity of these movies.可 知答案是因为好莱坞的电影,这种说法流行了。选 D。 【35 题详解】 细节理解题。从第二段的句子:Ironically, if you type this phrase in Microsoft Word, the software will tell you that the grammar needs to be corrected.可知语言不是总 是语法和结构控制的。选 C。 【点睛】文章主题和中心思想的阐述往往需要大量细节信息的支持,这些细节对于理解全文 内容至关重要,同时也是归纳和概括文章中心思想的基础。命题人往往会要求考生根据不同 的要求阅读文章,以获得某些特定的信息,或准确地寻求所需的细节,并对细节进行直接或 间接辨认和理解。文章细节的理解可以细化为:(1)一一对应型。答案与题目在表达形式和 意义上直接吻合,一一对应,一目了然。属于浅层次的阅读试题,分数比例较少。(2)语言 转述型。这是一类间接事实细节题,答案与题目在意义上从分运用了词义之间的转述关系, 即正确选项是原文有关词语和句子的另类表达。属于中档难度题,分数比例较大。(3)语意 理解型。这是一类深层事实细节理解题,答案与题目之间存在着一定的逻辑联系,这种联系 需要建立在事实的基础上通过上、下文来进行判断、分析、归纳和整合,才能得出正确答案。 属于较高难度的事实细节题。(4)是非辨别型。这是一类综合事实细节题,出题形式常常是 “三正一误”(三项正确,只有一项不符合原文内容)或“三误一正”(三项错误,只有一项 符合原文内容)。(5)事实排序型。这是一类运用多项事实进行排序的事实细节题,要求根据 动作发生的先后顺序、时间顺序或者句子之间的逻辑关系,找出时间发生,发展的正确顺序。 此题的第四小题为细节理解题中的是非辨别题。从第二段的句子:Ironically, if you type this phrase in Microsoft Word, the software will tell you that the grammar needs to be corrected.可知语言不是总是语法和结构控制的,所以 C 是错误的。 根据第二段最后 Though it is sort of informal, it is part of the language that Americans use daily. Ironically, if you type this phrase in Microsoft Word, the software will tell you that the grammar needs to be corrected.可知 A. Informal language sometimes doesn’t go with grammar and structure.正确。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
根据第二段 Later on, my friend told me that it is a standard American greeting. 可 知 B. “Long time no see” has been used daily in America. 正确。 根据文章最后一段第一句 You can have some other examples than adoptions(采用)from Chinese, such as pizza from Italian, susi from Japanese, and déjà vu from French etc 可知 D .There are four languages mentioned to be adopted in the American stew. 正 确是四种语言被提到了。 第二节(共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分) 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
How similar are language and music? Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world. ___36___ Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities. ? Both language and music have a writing system. In English we record language using the alphabet, which is a collection of letters. Similarly, we use notes to keep a record of music. Musicians read notes and create meaning in the form of music.___37___ By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. We can read the ideas or hear the composition of someone who lived hundreds of years ago. ? ___38___ You can make a good guess at where someone is from by listening to the language they use. In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the opportunity to explore many different cultures through their music and providing us with music for every situation. ? Both share emotion. ___39___ Of course you may be able to see it in my face, but you will know for sure through my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy. Music can show you exactly how the composer was or is feeling, and allows us to share in that emotion. When you feel happy, you might want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness.___40___ I think we have all used music to express or process our emotions, often combining it with language in the form of song lyrics. 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
A. Both are expressive. B Both vary with culture. C How do you know that I am angry? D. We use language to express our thoughts. E. So just as you read English, you can read music. F. Similarly, music is part of many people’s lives. G. In contrast, you probably also listen to sad music when you are feeling down. 【答案】36. F 37. E 38. B 39. C 40. G 【解析】 本文主要讲了语言和音乐有哪些相同之处。 【36 题详解】 语义理解题。由 Language is part of our daily lives, no matter where we live in the world. ___1___ Both language and music play a huge role in our culture and here are some of their similarities.可知这里意思是同样地,音乐也是许多人生活的一部分,选 F。 【37 题详解】 语义理解题。由 By writing pieces of text or music, we are able to share experiences through time. We can read the ideas or hear the composition of someone who lived hundreds of years ago.可知这里意思是所以正像你可以读英语一样,你也能读音乐,选 E。 【38 题详解】 语义理解题。由 In the same way, we know that styles of music are different around the world, giving us the opportunity to explore many different cultures through their music and providing us with music for every situation. 可知这里意思是都随着文化而 变化,选 B。 【39 题详解】 语义理解题。由 Of course you may be able to see it in my face, but you will know for sure through my words. Similarly, music can sound angry, sad or happy. 可知这里意 思是你怎么知道我生气了,选 C。 【40 题详解】 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
语义理解题。由 When you feel happy, you might want to sing and dance to a happy song to celebrate your happiness. 可知这里意思是与此相反,当你感到沮丧时,你可能会听悲 伤的音乐,选 G。 第三部分 语言知识运用(共两节,满分 45 分) 第一节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分) 阅读下面的短文,从短文后各题所给的 A、B、C 和 D 四个选项中,选出可以填入空白处的最 佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
Once a wise man was walking from one town to another with a few of his students. While they were travelling, they happened to pass a lake. They ___41___ there and the wise man told one of his students, “ I am ___42___. Get me some water from the lake there.”
The student ___43___ up to the lake. When he reached it, he ____44____ that some people were ____45____ clothes in the water, and, right at that moment, a cart (四 轮车) started ____46____ the lake. As a result, the water became very ____47____. The student thought, “ How can I give this muddy water to my teacher to drink!” So he ____48____ and told the wise man, “ The water there is very muddy. I don’t think it is ____49____ to drink.”
After about half an hour, again the wise man asked the ____50____ student to go back to the lake and get him some water to drink. The student obediently (顺从的) went back to the lake. This time he found that the lake had absolutely ____51____ water in it. The mud had settled down and the water above it looked fit to drink. So he ___52___ some water in a pot and took it to his teacher.
The wise man looked at the water, and then he looked up at the student and said, “ See ____53____ you did to make the water clean. You let it be … and the mud ___54___ on its own --- and you got clear water… Your mind is also like that. When it is ____55____, just let it be. Give it a little time. It will settle down on its own. You don’t have to ____56____ any effort to calm it down. It will happen. It is effortless.”
What did the wise man ____57____ here? He said, “ It is effortless.” ___58___ peace of mind is effortless process. When there is peace inside you, that ___59___ 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
permeates (蔓延) to the outside. It ____60____ around you and in the environment, so that people around start feeling that peace and grace. 41. A. left B. separated C. stopped D. complained 42. A. hungry B. hot C. worried D. thirsty 43. A. set B. walked C. rode D. rushed 44. A. predicted B. noticed C. expected D. knew 45. A. washing B. buying C. selling D. exchanging 46. A. crossing B. plugging C. stepping D. driving 47. A. still B. cold C. unusual D. muddy 48. A. called in B. went back C. pushed forward D. came on 49. A. normal B. tasty C. safe D. easy 50. A. insightful B. similar C. same D. kind 51. A. clear B. fresh C. dirty D. quiet 52. A. offered B. heated C. observed D. collected 53. A. what B. where C. why D. how 54. A. mixed up B. broke down C. settled down D. dried out 55. A. hurt B. damaged C. interrupted D. disturbed 56. A. put in B. take in C. give off D. dig out 57. A. perform B. emphasize C. appreciate D. operate 58. A. Creating B. Sharing C. Discovering D. Having 59. A. situation B. process C. peace D. care 60. A. benefits B. spreads C. fills D. surrounds 【答案】41. C 42. D 43. B 44. B 45. A 46. A 47. D 48. B 49. C 50. C 51. A 52. D 53. A 54. C 55. D 56. A 57. B 58. D 59. C 60. B 【解析】 试题分析:本文是一篇记叙文,一个智者和他的学生们一起出游,他们看到一片湖,于是智 者让其中一个学生取水给他喝,可是学生走进时发现湖水很泥泞,于是空手而归,过了半个 小时,智者再次让这个学生去取水,结果水变得很干净,这里智者想告诉学生我们要学会保 持内心的*静。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
【41 题详解】 C 考查动词。A. left 离开;B. separated 分开;C. stopped 停下;D. complained 抱怨;根 据句意,在他们旅途的过程中偶然经过一个湖,于是他们在湖边停了下来,故选 C。 【42 题详解】 D 考查形容词。A. hungry 饥饿的;B. hot 热的;C. worried 担心的;D. thirsty 渴的;根 据句意,据句意,智者对他的其中一个学生说:“我渴了,给我从湖里取点水来。”这里智 者让学生取水应该是渴了,故选 D。 【43 题详解】 B 考查动词。A. set 放置,安置;B. walked 走路,步行;C. rode 骑行;D. rushed 急速前 进;根据句意,于是学生向那个湖走去,故选 B。 【44 题详解】 B 考查动词。A. predicted 预测;B. noticed 注意到;C. expected 期待;D. knew 知道,了 解;根据句意,当这个学生达到湖边的时候,他注意到有几个人在湖里洗衣服。这里应该是 注意到,留意到,故选 B。 【45 题详解】 A 考查动词。A. washing 洗,清洗;B. buying 购买;C. selling 销售;D. exchanging 交换; 根据句意,当这个学生达到湖边的时候,他注意到有几个人在湖里洗衣服。这里应该是在湖 里洗衣服,故选 A。 【46 题详解】 A 考查动词。A. crossing 通过,横穿;B. plugging 塞住;C. stepping 行走,跨步;D. driving 驾驶;根据句意,就在这个时刻,一辆四轮车通过了这个湖。这里应该是通过,故选 A。 【47 题详解】 D 考查形容词。A. still 静止的;B. cold 冷的;C. unusual 不寻常的;D. muddy 泥泞的; 根据句意,最后,湖里的水变得非常泥泞。从下一句中 this muddy water 也可以推断出这里 填 muddy,故选 D。 【48 题详解】 B 考查动词短语。A. called in 呼叫; B. went back 返回;C. pushed forward 向前冲;D. came on 加油;根据句意,所以他返回了。这里学生认为不能让老师喝脏水,所以返回了, 故选 B。 【49 题详解】 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
C 考查形容词。A. normal 正常的;B. tasty 美味的;C. safe 安全的;D. easy 容易的;根 据句意,这里的水有很多泥巴,我觉得喝起来很不安全。故选 C。 【50 题详解】 C 考查形容词。A. insightful 有洞察力的;B. similar 相似的;C. same 相同的,一样的; D. kind 好的;根据句意,半个小时之后,这个智者再一次叫同一个学生去湖里取水。从 again 可以看出智者叫的是同一个学生,故选 C。 【51 题详解】 A 考查形容词。A. clear 干净的;B. fresh 新鲜的;C. dirty 脏的;D. quiet 安静的;根据 句意,这一次这个学生发现湖里的水变得相当的干净。故选 A。 【52 题详解】 D 考查动词。A. offered 提供;B. heated 加热;C. observed 观察;D. collected 收集,取; 根据句意,所以学生从湖里取出一些水并且带给自己的老师。这里取水用“collected”,故 选 D。 【53 题详解】 A 考查名词性从句的连接词。A. what 什么;B. where 哪里;C. why 为什么;D. how 怎么样; 根据句意,看看你做了什么使得湖里的水变干净了。这里做了什么应该用 what 引导,故选 A。 【54 题详解】 C 考查动词短语。A. mixed up 混在一起;B. broke down 坏了;C. settled down 安顿,沉 淀;D. dried out 干燥,坏的;根据句意,你就放在哪里,让水里的泥巴自己沉下来,然后 你就得到了干净的水。这里指的是泥巴自然地沉淀,故选 C。 【55 题详解】 D 考查动词。A. hurt 伤害;B. damaged 破坏;C. interrupted 打断;D. disturbed 打扰; 根据句意,当它被打扰时,就把它放在那里不要管。故选 D。 【56 题详解】 A 考查动词短语。A. put in 投入;B. take in 吸收;C. give off 发出,放射;D. dig out 挖掘;根据句意,你不需要投入任何的努力使其*静下来。故选 A。 【57 题详解】 B 考查动词。A. perform 表演;B. emphasize 强调;C. appreciate 感激;D. operate 控制; 根据句意,这个智者强调了什么?这里指的是智者所传达出的重要思想,故选 B。 【58 题详解】 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
D 考查动词。A. Creating 创造;B. Sharing 分享;C. Discovering 发现;D. Having 拥有; 根据句意,拥有心灵的*静是不费力的过程。故选 D。 【59 题详解】 C 考查名词。A. situation 情形;B. process 过程;C. peace *静;D. care 关心;根据句 意,当你的心中有*静的时候,这个*静就会蔓延到外界。从前面的 When there is peace inside you 也可知这里填 peace,故选 C。 【60 题详解】 B 考查动词。A. benefits 获益;B. spreads 传播;C. fills 填满;D. Surrounds 围绕;根 据句意,这会传播到你周围的环境,使你周围的人感到*静和安宁。文中指的是这种*静可 以传播和蔓延,故选 B。 考点: 考查记叙文阅读 第二节 (共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分) 阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。
Mr. Robinson had to travel somewhere on business. As he was____61____a hurry, he decided to go by air. He liked sitting beside a window when he was flying, ____62____when he got onto the plane, he looked for a window seat. He found all of them already ____63____(take) except one. There was a soldier sitting in the seat beside ____64____. Wondering why this one had not been taken, Mr. Robinson at once went towards it.
When he reached it, however, Mr. Robinson saw that there was a notice stuck on the seat. It said, “This seat___65___(keep) for proper load balance, thank you.” Because he had never seen such a kind of______66______(usual) notice in a plane before, Mr. Robinson was a little surprised. But he thought that the plane must be carrying something ____67____(particular) heavy in it, so he walked on and found____68____empty seat, not beside a window, to sit in.
Two or three people tried to sit in the window seat beside the soldier, but they too read the notice and went on. When the plane was nearly full, a very pretty girl hurried into the plane. The soldier,____69____was watching the passengers coming in, quickly took the notice off the seat beside his and in this way succeeded in having the company of a____70____(beautiful) during the whole trip. 【答案】61. in 62. so 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
63. taken 64. it 65. is kept 66. unusual 67. particularly 68. an / another 69. who 70. beauty 【解析】 通过 Mr.Robinson 一次乘坐飞机所经历的一件事,讲述一位士兵成功的与美女坐在一起的故 事。 【61 题详解】 考查介词短语。根据语境此处表示因为很着急,所以决定坐飞机,着急用 in a hurry。 【62 题详解】 考查连词。此处前后为因果关系,因为喜欢坐飞机时坐在窗边,因此上了飞机后,找靠窗的 位子,所以用 so。 【63 题详解】 考查过去分词做宾补。根据语境可知他发现出了一个作为之外所有座位都被占了,作为与被 占是被动关系,所以用过去分词。 【64 题详解】 考查代词。根据后句可知这个位没被占,所以是一个士兵站在这个位旁边,所以用 it 代替。 【65 题详解】 考查被动。根据语境可知这个位子是被留下的,所以用被动语态,再根据此句为统治上的内 容,所以时态用一般现在时即可,所以是 is kept。 【66 题详解】 考查形容词。根据语境 never seen such a kind of notice 可知它很特别,所以用形容词修 饰名词 unusual 修饰 notice。 【67 题详解】 考查副词。根据语境可知修饰形容词 heavy,因此用副词 particularly。 【68 题详解】 考查冠词。根据语境可知他又找了一个空位,所以可以用 an,也可以用形容词 another。 【69 题详解】 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学

考查关系代词。根据语境可知是这位士兵看到乘客都进来了,蔡司下了那个纸条,所以此处

为定语从句,说明撕下纸条的原因,从句缺主语,用关系代词 who 代替。

【70 题详解】

考查名词。冠词后应该用名词,所以 a beauty 译为美女,即他成功地让美女坐到了自己的旁

边。

第四部分写作(共两节,满分 35 分)

第一节短文改错(共 10 小题;每小题 l 分,满分 10 分)

71. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文

中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

Today my father and I drove to visit Li Wei, whom we have been supporting for

two year.

We set off early in the morning, and after a two-hour drive, we got in his home.

At that moment, he was working in the garden when his grandpa was sitting in the sun.

They were excited to see us and gave us warm welcome. We gave Li Wei a schoolbag and

some books as well. Grateful and being moved, he showed us his excellent schoolwork,

which impress us greatly. Li Wei and I talked about our dreams, friends and school

life. We were very happy that we didn’t realize it was time to leave. They saw me

off at the village entrance and we waved goodbye to them, promised to come back again.

I really feel happily about what we did today.









小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
【解析】 【分析】 文章主要讲述了作者和父亲去看望他们资助的一名困难家庭的孩子的事情。 【详解】第一处为名词单复数的问题。第一句资助两年了,two 后要用名词复数,所以 year 要 变为 years。 第二处为介词搭配的问题。我们到达他家,用 get to, 而不是 get in。 第三处为连词错误。此句表示他在花园里劳动而他爷爷在太阳下坐着,表示对比关系,用 while。 第四处为冠词错误。此处表示给我们热烈的欢迎,welcome 此处指具体的欢迎,可数要加冠 词。 第五处为形容词错误。充满感激和感动,所以像我们展示他的作业,此处为形容词作状语, 所以用 grateful 和 moved 两个形容词即可,无需加 being。 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学
第六处为时态错误。主句为一般过去时 showed,所以从句也要用过去式 impressed。 第七处为副词错误。此处为如此高兴以至于没有意识到该离开了,所以应该用 so 。。。that。 第八处为代词错误。文中说的是我和爸爸去的,所以是 see us off,而不是 me。 第九处为非谓语错误。根据语境表示我们挥手告别,并承诺会再来,承诺是我们承诺,我们 与承诺是主动,所以用现在分词 promising。 第十处为形容词副词的错误,我感到高兴用形容词,做表语。 【点睛】本题的难点是形容词作状语一题,本题表示充满感激和感动,所以展示自己的作业, moved 可以用作形容词,表示感动的,与 grateful 并列,而如果加上 being,则跟前面的 grateful 不对称了。 第二节 书面表达(满分 25 分)
72. 假如你是李华,最*发现你所住的小区内增设了旧物捐赠箱(a donation box),居 民可以把自己的旧衣物、废弃的书报等投放其中。请你给本校英文报投稿,内容包括:
1、介绍这一事物;2、发表你的看法。(注意: 词数 100 左右; 可以适当增加细节,以 使行文连贯)。
____________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________ _______________________________________________________ 【答案】I’m Li Hua. Recently I found a donation box in my neighborhood. People come to it when they have old clothes, bags, newspapers and books to donate.
This box, I think, is of great significance. Take me as an example, I outgrow my clothes so rapidly. I’ve got no idea about how to deal with the clothes which are really new and still in good condition. However, with this donation box, I can help those people in need.
In a word, I do think it is a good idea that can light up our life and make the world better place to live in. 【解析】 试题分析:本文是一篇英文稿件。假如你是李华,最*发现你所住的小区内增设了旧物捐赠 小学+初中+高中+努力=大学

小学+初中+高中+努力=大学 箱(a donation box),居民可以把自己的旧衣物、飞起的书报等投放期中。请你给本校英文 报投稿,内容包括:介绍这一事物;发表你的看法。写作时认真阅读前面的提示,认清写作 要求和提纲之间的关系,根据所给要点,灵活运用英语知识,采用不同的表达方式将各要点 完整地表述出来。写作时注意时态、语态的合理运用,同时应选用合适的连接词或过渡词, 适当增加细节,以使行文连贯 【名师点睛】
本文是一篇英文稿件,采用三段式,要点突出,结构严谨,语句过渡自然,文中使用高 级句子。People come to it when they have old clothes, bags, newspapers and books to donate.句中 when 引导时间状语从句;This box, I think, is of great significance.巧 妙运用插入语;I’ve got no idea about how to deal with the clothes which are really new and still in good condition.非限制性定语从句用在句中;I do think it is a good idea that can light up our life and make the world better place to live in.强调谓 语和强调句式的运用为文章锦上添花;另外 how to deal with,However, In a word,等的运 用为文章增色添彩。
小学+初中+高中+努力=大学




友情链接: